• 8 juni 2018

Orange lanceert oproepen via wifi

Orange lanceert oproepen via wifi

Orange lanceert oproepen via wifi 300 300 orange_belgique

Orange Belgium blijft investeren om zijn particuliere en professionele klanten een unieke klantervaring te bieden. Orange is de eerste operator die ‘Voice over WiFi’ (VoWiFi) en ‘Voice over 4G’ (VoLTE)

Met de introductie van technologieën als VoWiFi en VoLTE garandeert Orange de continuïteit van zijn telefonie, want naast de netwerkdekking worden ook de gebruikstoepassingen uitgebreid. Bovendien is Orange de eerste operator in België die zowel VoWiFi als VoLTE vandaag introduceert en ook de enige operator die nu HD-telefonie aanbiedt op alle technologieën (2G/3G/4G/VoWiFi).

VoWiFi maakt glasheldere oproepen mogelijk op plaatsen waar geen mobiel netwerk is

Tegenwoordig wordt 1 oproep op 2 binnenshuis tot stand gebracht en klanten verwachten dat ze kunnen bellen waar en wanneer ze maar willen. Problemen met indoor-oproepen zijn de voornaamste reden voor ontevredenheid bij klanten. VoWiFi maakt nu een einde aan dat probleem. Want dankzij de technologie kan de klant bellen, zelfs op plaatsen waar er geen mobiel netwerk beschikbaar is. Om via wifi te bellen heeft de klant een mobiel postpaidabonnement van Orange nodig, een compatibel toestel, een degelijke wifiverbinding en de VoWiFi-technologie moet geactiveerd zijn op zijn smartphone. Hij zal dan glashelder kunnen bellen thuis, maar ook op openbare plaatsen met een wifiverbinding, in de kelder, op de trein enz.

VoLTE maakt het mogelijk om rechtstreeks op het 4G-netwerk te bellen voor nog meer comfort en snelheid

Naast de VoWiFi-technologie zal VoLTE een extra technologie aanbieden om in HD te bellen. Bovendien wordt een oproep in amper 2 seconden tot stand gebracht (waar dat vandaag tot wel 10 seconden kan duren via 2G of 3G). Klanten die bellen op het 4G-netwerk van Orange zullen tijdens hun gesprek kunnen multitasken, want zij kunnen tegelijk surfen of downloaden aan 4G-snelheid. Om via het 4G-netwerk van Orange te bellen heeft de klant een mobiel postpaidabonnement van Orange nodig, een compatibel toestel, 4G-dekking en de VoLTE-technologie moet geactiveerd zijn op zijn smartphone.

Orange-klanten met een Samsung Galaxy S7/S7 Edge zullen als eersten in België gebruik kunnen maken van deze technologieën. Klanten met een Samsung Galaxy S8/S8+ en Galaxy S9/S9+ zullen kort daarop volgen. Klanten met een iPhone (5S of later) zullen eerst gebruik kunnen maken van VoWiFi; VoLTE wordt binnenkort geactiveerd. Daarnaast werkt Orange nauw samen met Huawei en andere fabrikanten om de beide technologieën in de nabije toekomst te activeren.

Particuliere en professionele klanten zullen geïnformeerd worden over hoe ze de technologie kunnen activeren in de Instellingen van hun smartphone. Orange-klanten met een Samsung moeten gaan naar Telefoon -> Oproepinstellingen > Bel via WiFi en de optie activeren. Orange-klanten met een iPhone gaan naar Instellingen > Mobiele data > Bellen via wifi en de optie ‘Bellen via wifi op dit apparaat’ activeren. De gebruiker kan ‘Bellen via wifi’ pas inschakelen als hij de laatste upgrade op zijn apparaat heeft geïnstalleerd.

Oproepen via ‘Voice over WiFi’ en ‘Voice over 4G’ worden gefactureerd als gewone oproepen.

Orange blijft investeren in de kwaliteit en dekking van zijn netwerk voor een unieke klantervaring.

    Votre nom (obligatoire)

    Votre email (obligatoire)

    Sujet

    Votre message